Hyresgästinformation

Brandskydd – rökdetektorer, rökluckor

På vinden finns rökdetektorer, som är kopplade till sirener i trapphuset (pulserande ljud/siren för att inte förväxlas med inbrottslarm, billarm o dyl). Brandlarmet är direktkopplat till Securitas Larmcentral.

Rökning är ej tillåten, varken på vinden eller övriga gemensamma utrymmen. Vid obefogat larm p.g.a. rökning, står du själv för utryckningskostnaden.

Dörrarna i vindsgången skall alltid hållas stängda. Dessa utgör brandsektioner.

Rökluckor finns i samtliga trappuppgångar – öppnas vid nödfall / brandtillbud med hjälp av knapp märkt RÖK VENT innanför respektive port. Stanna kvar i lägenheten om trapphuset är rökfyllt, invänta räddningstjänsten.

Vindsförråd

Vi vill påminna om, att det av brandsäkerhetsskäl, är absolut förbjudet att förvara tillhörigheter på vinden utanför förråden. Tillhörigheter som ställs utanför vindsförråd kommer att slängas.

Cykelförråd

Finns i källaren, rakt fram till vänster nedanför trappan med ingång från Klammerdammsgatan. Glöm inte att låsa dörren efter dig!

Tvättstuga

Två tvättmaskiner, torktumlare, torkskåp och mangel. Bokning sker på tavla utanför dörren. Du ansvarar för att hålla rent efter dig i tvättstugan; torka av golvet, torka ur tvättmedelsfacken, luddfilter på torktumlarna. Golv och ytor städas dessutom 2 ggr per månad.

Låsta dörrar

Samtliga hyresgäster ombeds, att vara mycket noga med att låsa alla dörrar efter sig; tvättstugan, dörrar upp från källare, till trapphus, cykelförråd, vindsdörrar. Vi ber er även, att vara extra noga med plåtdörren ut mot Klammerdammsgatan – denna dörr används även för varuintag, men får aldrig stå uppställd eller olåst obevakad.

Porttelefoni/passagesystem

Porttelefonen kopplas till ditt privata telefon-/mobilnummer. När någon ringer på porttelefonen hörs först en signal i luren, därefter kan du prata med den som vill in. Tryck på 5:an för att öppna porten.

Spara på vårt vatten - felanmäl alltid läckande kranar, duschar och toaletter.

En läckande kran kan göra av med 9.000 liter vatten på ett år. En rinnande toalett kan göra av med 100.000 liter vatten per år.

Innergården

Samtliga hyresgäster är välkomna att använda bord och stolar på innergården, dock är våra fyrbenta vänner inte välkomna. Rastning av hundar får göras i angränsande parker.

Airbnb eller liknande kortvariga uthyrningar

  1. Det är förvisso tillåtet, att ha sk inneboende, men med detta avses en mer långsiktig lösning (t ex inneboende student), inte Airbnb el likn, vilket vi likställer med hotellverksamhet eller ”bed and breakfast” och detta är inte förenligt med det kontrakt vi har mellan oss, enligt vilket lägenheten enbart får användas som bostad.

  2. I oktober 2019 fick vi dessutom nya regler i Hyreslagen. Den hyra man tar ut av en inneboende, får max motsvara andelen av lägenheten som hyrs ut (med tillägg på max 15% om man hyr ut möblerat).

    Hyra överstigande detta betraktas som överhyra och detta utgör sk förverkandegrund, dvs man riskerar att bli av med sitt hyreskontrakt utan förvarning.

Lediga lägenheter

Anmäl intresse

Lediga objekt

Lediga objekt

Se lediga objekt

Hyresgästinfo

Hyresgästinfo

Frågor & svar

Felanmälan

Felanmälan

Anmäl fel